Branding | Social
'‘Greentail. De oplossing voor retailers als supermarkten, tuincentra, bouwmarkten en E-commerce’ '
Bekijk de website voor meer informatie over Greentail en zijn diensten.
20%

Strategisch

30%

Tactisch

50%

Operationeel

Begin 2020 is Greentail opgericht. Een organisatie die retailers helpt om bloemen en planten te verkopen staat in het teken van oplossingen bieden. Hoe positioneer je een merk voor retailers?

Huisstijl
De huisstijl moet aanslaan bij de doelgroep en uitdrukking geven aan waarom Greentail is, wat zij aan diensten/producten leveren en hoe zij dit doen. Vandaar dat de naam is ontstaan uit twee basiselementen green en etail. Dit proces kent creativiteit en strategie.

Categorie labels
De opbouw van het assortiment wordt geoptimaliseerd door het gebruik van categorierollen en daarom zijn Greenhaves (essentials), Greenium (Exclusief), Greenseason (seizoenen) en Greensale (promotieartikelen) opgericht. Aan de hand van deze categorie labels worden bij Greentail klanten verschillende aanbiedingen gedaan.

Van trends tot winkelsigning
Collecties, boeketten en monobossen worden mede met behulp van de trends van purple-wire ontworpen. Hier wordt vooral gekeken naar kleuren, vormen en klanttypen. Wij ondersteunen Greentail in het toepassen van deze trends.

Daarnaast verzorgen wij ook al het promotiemateriaal van Greentail. De middelen die wij ontwikkelen variëren van excel templates en powerpoints in de huisstijl tot aan het ontwerpen, maken en versturen van nieuwsbrieven. Een extra toevoeging zijn de werkzaamheden die wij kunnen uitvoeren voor de klant van Greentail. Zo ontwerpen wij POS materiaal, nieuwsbrieven en zelfs winkelpresentaties die de consument nog beter routeren of de verkoop optimaliseren. De huisstijl van de klant van Greentail is natuurlijk leidend bij dit soort opdrachten.